Startsidehistorik säsongen 2014-15

Efter att ha fått tillgång till resultaten utifrån landet är det läge att summera säsongen 2014-15 för Kärråsenhundarna. En sanslöst bara säsong med inte mindre än 21 olika Kärråsenhundar till start, och med resultat  som saknar motstycke i Petitvärden. Ett exempel på detta är lokalavdelning Nord Östras fyra bästa hundar där Hoffman, Finess, Hudson och Cato errövrat D-cert och alla två st dubbelettor. Snacka om jakt. Men inte att förglömma alla de övriga som med mycket höga och jämna resultat spridit galans över Kärråsens. Säsongen utmynnade även i fyra Svenska och en Norsk Jaktchampion så nu är det totala antalet 37 Svenska och 3 Norska. Britt och jag tar ikring er allihopa och tackar för att ni ställt upp på utställning och drevprov under året som gått. Och förhoppningen är givetvis fortsatt förtroende från er sida och att vi kan leverera typriktiga, trevliga valpar som presterar i skogen. 

 Även min avelshane SUJCH Kärråsens Äcko kan vara värd några rader om hans valpar i jaktbar ålder. Han har inträtt i aveln mycket lovande med sin första kull i Norge på två valpar där den ena är Svensk & Norsk Jch, Norsk Uch Bluffs Hunting Tuva. Kull två har hittills gett SJcH Petitbas Dolly De Lux. Kull tre har bl a gett Smebäckens Valdemar med D-cert och titeln Svensk Bassett mästare 2014. På grund av välgrundad rädsla för varg kom han tyvärr inte till start fler ggr denna säsong. Kull fyra har bl a gett Rainstone Impe´Rial i Norge. Han är svensk och Norsk jaktchampion med exelent på utställning. Således stjärnor i varje kull och vad jag förstått jagar övriga valpar också, men att få dom på prov är inte alltid så lätt.

31/1, årets sista drevprovsdag, och banne mej ringer det. Christer Johansson i Torup flödar över av superlativer över sin ägandes Kärråsens Gnejs som gått premiärprov under dagen. Efter utm sök och flott upptag ett jublande drev till full tid. Rådjur ses på 100 m med Gnejs 20 sekunder efter, signalen kommer och han bryter och kommer direkt, makalöst. Nytt släpp med samma fina  sök och upptagsarbete följt av ett utmärkt drev till första pris med råge varvid Christer blåser in honom på 400 m och han kommer glatt svansviftande. En provdag då allt föll på plats, det alla hundägare drömmer om, men ack så sällan får uppleva. Vilken sanslöst lyckad avslutning av Kärråsenhundarnas provsäsongen 2014 - 15. Jag blir tagen. Jag tar ikring dej Christer och tackar för att du provade, du kan med tillförsikt se fram mot säsongen 2015 - 16. GRATTIS till en kanonhund. Det var tredje hanen i G-kullen som startat under sista veckorna. Resultat, två dubbelettor och en förstapritagare, grandiost.

 

Nu är jag riktigt uppspelt, i dag, 30/1 begick den siste av hanarna i H-Kullen drevprovspremiär. Hillman i Götene. Och han vansläktas minsann inte. Reste först en hare där han blåstes in på första tappten efter 20 min. Tog sedan upp rå som buktade nått sanslöst och släppte och kom åter efter rejält full tid. Tog upp rå igen med njutbart drev i 47 minuter då han tyckte att det räckte och kom åter. 1+2 rå i premiärstarten, det duger gott. Gratulerar till detta Thorbjörn, I Hillman har du fått till allt man kan önska sig av en Petit, när de är som allra bäst.   Så ser Hillman ut.

En som var ute i samma ärende var Ronnie Gustafsson på Gotland och Hudson, och där gick det vägen. Ett utmärkt rådjursdrev till full tid och inropad på 100 m. I släpp två blev det ånyo rådjur med ett jublande, väl buktande drev. Där togs Hudson på löpan efter full tid, och då låg han 20 sekunder efter. Så blir det endast om hunden har ett utomordentigt lämligt drevsätt där djuret är tryggt med hunden. En kombination av skall och drevsätt. Gratulerar dej Ronnie och Hudson till jaktchampionatet och tack för att du fullföljde.

Det lackar mot slutet av drevprovssäsongen och Nils Öhlund skulle försöka få till jaktchampionatet på Hoffman, men se, det ville sig icke utan den gamla sanningen att det räcker inte alltid med en bra hund gäller än. Rådjuret valde att gå över stora vattensamlingar som Hoffman backade för och vände åter efter C:a 50 min. Nästa upptag blev på hare som han kämpade med i drygt 30 min innan han tappade i blötan, så 2:a rå + 3:a hare blev dagsresultatet. Du provade Nils, det är jag dig stort tack skyldig för, och gratulerar till Hoffmans två tidigare kanonprov, det kommer en ny höst....................

I em, 26/1 fick jag ett synnerligen trevligt telefonsamtal. Claes Johansson nere i syd-väst hade gått sitt första prov med Kärråsens Grabbo, ohoj vad han jagade. Det var nog gott om vilt för det blev snabba upptag, men Claes kan inte påminna sig någon jaktdag där  Grabbo inte fått upp, så det kan han. Dreven gick som på räls till rejäla förstapris och båda drog lite på slutet så det tog lite tid att få honom kopplad, vilket skedde utan problem på lite avstånd. Två förstapris på den unge Grabbo, det är ju lysande. Med det "bettet" finns alla möjligheter under  nästa drevprovssäsong. Gratulerar till premiärstarten, det gjorde ni bra Claes.

I ett mail nyss omtalade Anders Abrahamsson att han gjort premiärprovet på Kärråsens Freja i väldigt mycket snö så orken tröt. Tre upptag gav dagen med ett tredje pris på hjort som bäst. Det är bara att bryta ihop och komma igen, det kommer en ny höst. Och försöka knipa några cert på utställning, för den kvalitén har hon.

I em 23/1 ringde Magnus Bergström, husse till Kärråsens Ärlig, en enastående jakthund. Man kan väl säga att Magnus är en försiktig man, han har låtit Ärlig göra ett prov per år och i år är det år tre och tredje ettan i hamn och därmed jaktchampionatet som inrymmer både dubbetetta och D-cert. Vi dagens prov tog det ett tag innan de fick slag och därmed upptag, men sedan gick det utan problem tills ettan var bärgad. I andra släppet blev det skenrådjur rakt ut och Ärlig släppte begåvat efter 20-25 min. Tack! för att du fullföljde Magnus, du har verkligen en hund som sprider glans över Petiterna.

Nu är det tätt på given. I em ringde en glädjestrålande Gösta Bladh, husse till Finess. Hon hade gjort ett nytt kanonprov med två förstapris på rå som resultat och inropad på avstånd på båda dreven. Finess är tvivels utan en enastående begåvad jakthund som har championatskvaliteer, men kanske hinns det inte med detta år. Men nästa bärgar vi den återstående ettan. Grattis Gösta till din utomordentliga jakthund, den har du fostrat väl.

I eftermiddag, 20/1 ringde Claes-Göran Lindberg, välbekant allätare av jakthundar och      drevprov.  Han hade dömt Kärråsens Zack, helbror med de nedan nämnda helsyskonen   N Jch Zita och S & N Jch Fi Uch  Zenta, och som han jagade svenskhare i 30 cm snö i Normarkshyttan. Zack klarade en rejäl hareetta med råge, löste tapterna rutinerat och klarade driva haren som gick i gamla löpor både tre och fyra gånger. En utomrdentligt driven och rutinerad harhund, som under nästan omöjliga förhållan fixade ettan var slutorden. Jag gratulerar ägaren Kristian Dahlberg Lesjöfors till denna fantastiska hund.

Fick ett MMS i eftermidag, 17/1 från Mats Hallin på Gotland där han fotat första haren för Kärråsens Haman samtidigt som han omtalade att i dag tog han första ettan på drevprov. Då var jag tvungen att ringa upp och gratulera och få lite info. Det hade börjat lite trevande och Haman hade inte fått upp av någon anledning. Så fick han ett upptag som tvärdrog och han släppte och kom åter. Men nästa upptag blev ett jublande drev där han blåstes av både under drevet och återgick, och vid drevslut efter ett första pris med rejäl råge. Bra jobbat Mats, nu går han i jaktklass på utställning, och GRATTIS än en gång.

Nu har det startat en ungdom. Kärråsens Greisen och ägaren Göran Nilsson gick ett prov 13/1. Det var en dag då det strulade lite men Greisen jagade rådjur rejält full tid och domaren öste superlativer över hans skall som hade hörts osanolikt långt, dock i rätt vind. Ett förstapris på rå i första starten är inget att gnälla över, med lite flyt kan det bli fler på nästa start, för den kapaciteten har den gode Greisen, det har Göran förtalt. GRATTIS.

Det var som vanligt blåsigt på Gotland idag, 14/1, när Hudson startade. Men de lyckades hålla sig i rätt vind och med sitt jublande skall gnodde han ihop två första pris. Han hade några kortare ej noterbara tappter i båda dreven som han löste förtjänstfullt, och faktiskt så kom han på inblåsning på lite avstånd också. Det är ju så med hundar med riktig jaktlust, de slits mellan att göra det roligaste de vet, jaga, och att vara husse till lags, och då är inte utgången alltid given. Men Hudson skötte sig denna dag. GRATTIS Ronnie, nu tar vi den tredje också.        Passande nog sköts första bocken för Hudson förra veckan.

12/1, nu är jag nästa i chock, Nils Öhlund ringde i eftermiddag. Han hade gjort en start till på Kärråsens Hoffman och f-n va han jagade i snöovädret. Först tog han en rejäl etta på rå med fin självman återgång, men sedan kommer det roliga. Han fick harslag och tog upp den, och drev utan en tillstymelse till tappt full tid med råge. Osäker på om han jagat hare tidigare men detta var uppenbarligen så roligt att Nils fick höja tonläget innan han kom. Men kom gjorde han och en suverän prestation kunde summeras. 1 Rå + 1:a Hare, det är inte många som gör om det under säsongen. Stort GRATTIS Nils, och kör på.

I eftermiddags, 11/1 ringde Lars-Inge från Gotland, han hade gått prov med Cato. Och som han jagade på det renblåsta och fortfarande blåsiga Gotland. Han gnodde ihop två ettor i gott hörhåll precis som förra starten tack vare sitt lugna drevsätt och enastående skall.  Därmed så har han de formella meriterna för sitt Jaktchampionat i hamn, fixat på fyra starter. Som uppfödare så gläds man ju storligen när köpare som fått hundar som har kapaciteten för ett jaktchampionat fullföljer. Jag tackar dej för detta Lars-Inge och lycka till i fortsättningen med din drevstjärna.    Catos dagsresultat i veckan skäms inte heller för sig. 

 

 

Nu är det tätt på given. I dag 5/1 gick även Jch Kärråsens Estelle ett prov på Kungsängen i Stockholm, en gudabenådad dovhjortsmark. Det började med 37 min på hjort, en 3:a som hon släppte när de drog. Sedan blev det två kortare drev till som drog på 20-25 min där hon släppte, förmodligen beroende på att hon är ganska rask. Men fjärde upptaget blev en uppvisning i hjortjakt med en rejäl etta och ånyo självman återgång. 4,2 mil i det skarpa föret gav rejält ömma men oskade tassar, så de är av yppersta kvalité. Grattis Inga & Roger.

På hemvägen tog de omvägen över Hagfors och visade upp Estelle, och hon är exelent.

 

Kvällens samtal med Lars Nyman i Trosa var givande. Han hade gått ett prov med Dag Wilmer, en bror till David, Disa och Donna i berättelserna nedan. Efter rejält full tid lade Wilmer av och kom åter på löpan. Andra drevet blev en tvåa och inblåst på ganska långt håll, så även denna hund har perfekt funktion. Och jag vet att Lars lagt oändligt med tid på Wilmer vad gäller kontaktskapande och lydnadsträning, och när han berättar hur duktig Wilmer är vid praktisk jakt tror man nästan inte det är sant. Gratulerar till ettan Lars, Wilmer har du tagit fantastikt väl hand om.

Under helgen nåddes jag av en trevlig rapport. Kärråsens David hade gått ett prov nere i Säffletrakten och han hade skött sig ypperligt. Han jagade ihop till en etta och en tvåa rå med inblåsning och en självman återgång, vad mer kan man begära? Gratulerar till detta, Maria och Morgan, jag vet att "Sigge" ligger er varmt om hjärtat.        Så ser han ut.

 

 

Så har det blivit 2015, den 2/1 och Lars-Inge Ahlström från Gotland ringde. Han har gått ett prov med Cato, och han jagade som tusan. Först en etta på 70 min och inblåst på återgång. På drev två tog han honom på löpan efter lika lång tid, så det blev två ettor på rå. En dag då det gick dom väl i händer, båda dreven i hörhåll hela tiden trots att det blåste storm. Så det är bara att buga och bocka till en utmärkt prestation i chansartat väder. GRATTIS.

I eftermiddag, 30/12 ringde Nils Öhlund, en man som är målstyrd med lydnadsträningen, och fått resultat också. Han hade under dagen gått ett prov med sin ägandes Kärråsens Hoffman, en rökare till hund. Han klämde två st första pris och med en lydnad som man sällan hör talas om. Han blåste in Hoffman från fullt drev på 375 m på första drevet, men inblåsningen på andra drevet var än värre, från över 900 m, och han kom som ett spjut. Domaren var synnerligen imponerad, så man kan ana att poängen blir hyggliga.

Nils säger så här. Lydnadsträningen måste underhållas varje vecka på hundar av Hoffmans kaliber, och jag slarvade några veckor vilket gav ett bakslg. Men inför provstarten nu hade vi en repetetionskurs här hemmavid, Hoffman och jag, och det gav resultat.................. 

Tack Nils, och garatulerar till framgången.

I eftermiddag, 23/12 ringde Robert Helgesson nere från västkusten och omtalade förnöjt att han gjort sin första start på  Kärråsens Donna, och som hon jagade. Två st första pris gnodde hon ihop, och på återvägen från det fullgjorda andra drevet tog hon upp ett nytt djur som hon också jagade rejält innan hon blev kopplad. Hon hann med 3,5 mil under provdagen, så där  har den gode Robert en hund med tryck i. Grattis till detta Robert, och kul när det går bra.

Utdrag ur ett mail till Monica Andersson och mej.

Jeg er glad i dag. Spesielt fordi RAINSTONE IMPE`RIAL (EKKO) e Kärråsens Äcko   

I dag gikk han til 1. pr rådyr. Han har nå 3 stk 1. premie og en 2. premie i Norge  og en 1 pr. i Sverige på fem starter. Han er nå 19 måneder og 4 dager gammel. Han har tatt trening og viltarbeide sporing og ettersøk meget godt, har stor vilje till å jobbe, ligger godt ute i søk og det lykkes å kalle han inn fra los om jeg ikke er for langt borte. I hus er han en herlig hund, typisk basset, men jeg syntes han nærmer seg drever i påholdenhet ute. Vi har felt hare og rådyr for han, han har hatt en meget god rävelos. Sender dere våre beste hilsner og takk for det avls arbeidet dere legger ned og som gir meg så god hund å jobbe med.

 

En riktig god jul til dere. Hilsen EKKO og TOR

 

Ett sms från Gotland gladde mej storligen, Det var Ronnie Gustavsson som gått ett prov med Hudson. För ovanligheten skull fick de gå några timmar innan upptag. Men när det väl kom så malde han på i 73 minuter och ettan var i hamn. Gratulerar Ronnie, och stå på.

Så nådde mej ett telefonsamtal som förtalte att Gösta Bladh startat sin tik Kärråsens Finess. Det hade gått dom väl i händer och hon jagade till två st första pris på rå och i övrigt skött hon sig oklanderligt under hela provdagen. Gösta som är en klok man tog det medvetet mycket försiktigt under fjolårshösten, valphösten och ägnade sig åt kontaktskapande övningar och bara litet fokus på jakt, men under innevarande höst har Finess haft en mycket stabil och uppåtgående utveckling med perfekt funktion. Grattis till ettan och tack för den föredömliga injagningen.

Ett nytt telefonsamtal, denna gång från Täxan Stömsund. Roger Eriksson hade gått ytterligare ett prov med Estelle, och de gjorde full dag men rådjuren gick stort denna dag. Det började med en borttappad hare efter 22 minuter och fortsatte med ett rå-drev som drog och hon släppte efter ett tredjepris. Nytt upptag på rå som gick till en 2:a innan hon släppte och kom åter. Fjärde upptaget resulterade också i ett ovilligt rådjur och ett andrapris, men som tillsammans blir ett första pris. Och därmed har hon de formella meriterna för sitt jaktchampionat i hamn. Att hon gjort rätt för sig under dagen vidimerade pejlen som tickade över fyra mil. Estelle är ju ett under av Petitegenskaper och därtill högsta poäng på skall varje prov gör ju att Roger och Inga är särdeles nöjda med henne.

GRATTIS till er båda, det gjorde ni BRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kvällens, 4/12 telefonsamtal från Marstrand var trevligt. Peter Eriksson hade gått sitt första prov med Kärråsens Disa, (Mossdlens Esso-K Rippa) och hon är duktig det har han förtalt många gånger. Ett utomordentligt bra första drev i hörhåll till förstapris och självman återgång. Det andra drevet drog tyvärr ut och de förlorade kontakten efter 37 minuter. Dock fortsatte hon en bra stund till och släppte begåvat 900 m bort och kom åter i löpan. 1+3 Rå i hörhåll med fina ep och två egna återgångar, det storduger. Gratulerar till detta Peter, och kör på.

Disa vilar ut hemma vid elemntet efter dagens prov

 

Och så torsdagens och fredagens övning, Basset SM nere i Kosta i östra Småland. Jan-Erik Jönsson med sin hane, 18 mån gamle Smebäckens Valdemar, efter Kärråsens Äcko och Smebäckens Tillie Tee Tee var den som representerade avdelning Mellan. Medpassagerare som domare var Bengt Högberg och jag. Vi hade givetvis goda förhoppningar på Valdemar efter dubbelettorna på Mellans uttagning. Och tänk, Valdemar vann Basset SM med 1+2 Rå och totalt 137 drev/egenskaps poäng. Stor eloge till avd SYD för en arrangörsmässig fullträff, och de 50 milen hem  under fredagskvällen blev inte så långa när man har vinnaren i bilen. Grattis Gunilla och Eje Fridh som uppfödare och tack Bengt och Jan-Erik för två trevliga dagar.

 

Så har det gått några dagar sedan jag fick ett mail från Strömsund och Texan. Roger och Ingas tik Estelle hade gått ännu ett prov. Det tog tid att få upp men därefter gick drevet klockrent i skog, över vägar och fält, nybesprutade med flytgödsel. Rejält full tid och en perfekt egen återgång och så var dagen gådd. Ta den sista också, så är hon Svensk Jch.

Lite rapporter utifrån landet och timade SM uttagningar. På Nord Östras uttaging den 4/11 startade sex hundar, bl a Kärråsenhundarna Öste och Estelle. Öste gick på en viltfattig mark i fyra timmar innan upptag och körde därefter 1,45 innan han blåstes in på 300 m. Estelle drabbades av nattregn och snöfall under dagen men fick till slut fatt i rådjur som hon jagade till en tvåa. Båda hundarna hann med över tre mil under provdagen. De ställdes således mot fyra andra hundar som gick på viltparker i och runt Stockhom och Gotland. Inte för att mina hundar drabbas, men man måste stakt ifrågasätta Nord Östras hedenhösmässiga uttagningsförfarande, där, om det fortsätter inga hundar norr om Kungsängen ges möjlighet konkurera om SM biljetten. Man måste givetvis som de övriga mellansvenska La:na ha första drevperioden som uttagning med möjlighet till flera starter dessutom. Först då får vi hundar till start på små SM som kan konkurera med de övriga små drivande raserna.

Så till det roliga. Leif Karlssons tik Kärråsens Amira deltog i syds uttagningstävling med sådan framgång att hon vann densamma och blir syds representant på Basset SM. Med lite flyt kan det gå bra, för Amira är dett bett i, det har hon visat förut. Lycka till Leif !!!!!!!!!!

Tor Bråten kan man nog också karaktärisera som målstyrd. Han drog till Värmland och startade Impe´Rial på Mellans första prov. Och det gick vägen med ett rejält först pris. Några första pris till i Norge så är han både Svensk och Norsk jaktchampion. Stå på Tor.

Så fick jag ett trevligt mail igen, från Tor Bråten, Norge

Nämnde nedan att han deltog på ordinarie Vegaprovet med Rainstone Impe`Rial ( efter Äcko) och att det blev en tvåa på rå. Och som jag sagt tidigare, man måste ha lite flax på drevprov även om man har en bra hund. Imperials drevdjur drog ut 6 km där han då släppte efter 55 minuter. Efter en stunds villrådighet bestämde han sig för att ta löpan tillbaka vilket tog dryga timmen. I nästa släpp fick han bära hunden över en midjedjup älv för fortsatt drev. Men tyvärr gick provtiden ut och han blev kopplad på fullt drev, så resultatet gick således ej att förbättra. Men Impe`Rial gjorde även en start på rörligt prov vid vistelsen på Vega, och då gick  det bättre. Han klämde två raka ettor, så jaga kan han den gode Imperial. Tor hade tidigare en hund från mej, Viktor som var mycket välmeriterad men tragiskt omkom. Så nästa hund blev en halv-Kärråsare som verkar bli minst lika bra. Grattis till detta, du är en mästare att få till hundarna.

Tor Bråten och Stefan Henriksson kamperade ihop på Vega där Stefan tog ett kort på Tor och Impe´Rial som nyss fått Exelent på utställning. Stefans kommentar: "Vilken fin hund, och vilken päls, ja den e fin den"

Så fick jag tillgång till reportaget från Vegaprovet som är upplyftande läsning. 

Provets förlopp skrivet av domaren: 

Detta var dagen då vi från åskådarplats kunde följa Zenta med sina rådjur nästan från minut till minut genom tre fullvärdiga drev från upptag till slut. Hon är en fantastiskt ärlig hund och med sitt enorma skall driver hon djuren i ett humant tempo. Hon använder sig av lite vind när hon kan och är spårnoga när hon måste. Hennes fysiska form blir satt på prov under hela dagen när det jagas fram och tillbaka bortöver och uppför fjällsidan, för att därutöver behärska ängar nybesprutade med koskit. Över bilvägar och tillbaka igen. Hon låter sej inkallas från fullt drev och har utmärkt jaktlust. Honnör till ägaren.

Resultatlista ordinarie provet:

1. PBGV Kärråsens Zenta  1. Rå 54 EP D-cert, Cacit

2. BFDB Hasta la Vista Junker  1 Rå 53 EP D-cert Reserv Cacit

3. PBGV Bustebarten Beinharde Hugo 1 Rå 51 EP

4. PBGV Mörka Skogs Zebulon Ängman 1. Rå 48 EP

5, PBGV Around I’m Waht I´m 1.Rå 47 EP 

Att den hussen är nöjd är inte att ta miste på.il. BFDB Hasta La Vista Junker, 1. Rå 53 EP, Drevcert, Reserve-CACIT (dommer Jens Overvik)5.n PBGV Around I´m What I´m, 1. Rå 47 EP

Vad var det jag sa ! med din målstyrning kan det gå hur bra som helst med starten på Vega.

Stefan Henriksson Hangö ringde just, glad som en speleman, han var på hemväg från Vega.   Å denna fantastiska tik. Zenta vann hela Vegaprovet med 1+2+1 på rå och 54 Ep, D-cert Cacit och Norsk Jaktchampion på kuppen. Då är att märka att det döms två hundar per dag, förmiddag och eftermiddag, med en provtid på fyra timmar. Så det vill till att man utnyttjar tiden. Och Zenta gick på eftermiddan.

Nu fattas bara att han startar henne på räv med en etta, som hon är bra på, hemma i Finland och hon blir Nordisk Jaktchampion. Ja man vet aldrig med den gode Stefan. Ja vad säger man om detta, vilken man och vilken hund Stefan har i Zenta.  Efter att ha som han säger tränat henne som en toppidrottsman sedan i maj, och det visade sig ju ge resultat.   GRATTIS till ännu en milstolpe Stefan.

En anekdot kan vara att helsystern, Norsk Jaktchampion Kärråsens  Zita med  ägare Sverre Bersen också gästat ön Vega tidigare år. Och har där  flera första priser på både rådjur och hare. De är efter Rotvältans Cero och Kaisa Kavat, helsyster till inte helt obekante Kärrråsens Kezo. Det startade ytterligare en hund på Vega med Kärråsensanknytning, unghunden Ranstone Impe´Rrial med en hedervärd tvåa rå som resultat. Han är efter Äcko och Ranistone Danielle.

 

 Provmarken på Vega. Odlingslandskap och skogbeklädda fjällsidor hundratals meter höga.

 Kvällens mail var av det mer enastående slaget, från gode vännen Stefan på Hanö i Finland.

Den minnesgode kommer säkert ihåg att han i höstas på fem dagar var över till Sverige och erövrade jaktchampionatet på sin ägandes Kärråsens Zenta, en unikt målstyrd prestation. Nu har han varit igång igen, denna gång på utställning. Så under sensommaren 2014 har han kuskat runt i Finland på en 4-5 utställningar vilket ändade i en ny finsk Utställningschampion under söndagen den 24/8. Kan tänka mig att Zenta är helt ensam om denna titel i Finland på Petitsidan, jakt och utställningschampion!!!!!!!!!!!!

Stort GRATTS till dej och hela familjen Stefan och lycka till i fortsättningen.

Fortsättningen ja, det kan bli på den i Bassetkretsar kända Vegaprovet ute på ön Vega söder om Lofoten i Norge om några veckor. Lycka till på denna övning, för med din målstyrning kan det gå hur bra som helst.

Åter hemma i vardagsrummet efter ett av certen

Sista utställningens BIM och Cert

 

Stefan och Zenta med vunnena lagrar

Zenta, hela familjens angelägenhet

 

Jaktchampion Cettie har ju erövrat två certifikat tidigare och givetvis är det frestande att försöka få till det tredje och därmed ett dubbelchampionat. Så det har blivit några utställningar under sen tid. Och i lördags var det nära i Ransäter då hon vann jaktklassen med CK. Dock blev hon snuvad i bästa tikklassen där en norsk championtik knep certet.

Men så på söndag 27/7 - 14 vann hon återigen jaktklassen med CK och nu räckte det ända fram. Hon blev fyra av åtta i bästa tikklass och fick sitt efterlänktade Cert, och därutöver bästa drivande (BIS jakt). Så jag är så otroligt nöjd med min fjärde Dubbelchampion under senare år.

Det blev några kort också dagen till ära.

 

Foto: Markku Viitanen

 Bästa tikklass

 

Hudson på Gotland, hane i den lyckade H-kullen även han färdig jaktchampion 2014-15

 

Så ser han ut den gode Ärlig, färdig jaktchampion säsongen 2014-15, boende nere i Bohuslän. En helbror till Kärråsens Äcko.