Svensk Utställnings & Jaktchampion    Kärråsens Ålga 50679 / 2009

Efter:    S, N & Int UCH, SJCH Vilauddens Loke

Undan: Svensk Jaktchampion  Kärråsens Offelia

Ålga startades på en utställning 2010 och fick där 1 junkl och blev 4 btkl med CK. Under 2011 har det hittills blivit två utställningar, i Köping 19/4 där det blev Exelent och Cert.

Så var hon med till Skutberget i Karlstad den 21/5 och det gick riktigt bra!  Det blev Exelent typ och CK samt vinst i Jaktklass med Cert. Som grädde på moset blev hon Bästa Jakt Petit och BIS Jakthund på utställningen.

Cert-tiken Ålga i  Karlstad

Cert-tiken Ålga i Karlstad

 

Så blev det ånyo en utställning 27/8, denna gång i Eksjö vilket blev braksucce. Hon vann där jaktklassen med cert och blev sedemera BIR, Bäst i rasen, samt Bästa JaktPetit.

I finaltävlingarna blev hon 2a i bästa drivande och 3a i Best in show.

Ovan,  bakom certifikat och Championatsrosetterna i Eksjö

Etta i jaktklass med cert i Eksjö

 

Ålga med sina utomordentligt vägvinnande rörelser

 

 Jaktligt har Ålga haft en mycket jämn och fin utveckling under höstens injagning och var i slutet på december mogen för prov då hon bl a jagat räv rejält över timmen.

Hon gick då under en ganska kort tid tre prov i 20 - 30 - 40 cm snö med resultatet 1:a RÅ, 1+2:a Rå, samt 1:a Rå och blev därmed Jaktchampion. Att notera är att inget är skjutet för henne och  att hon aldrig sett ett vilt.

 

Åke Nilsson och Ålga vid provdagens slut.

 

Efter att ha provat att para henne ett antal gånger utan att lyckas, för trång och osväld gav jag upp och avyttrade henne som jakthund till östra Sverige där hon nu får njuta sitt otsium, jakten under många år framöver.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ålga i Köping den 19/4 efter att ha erövrat det första Certet