Referat från Kärråsåenhundarnas utställningssäsong 2012

 

För vår del startade det med utställningen på Skutberget utanför Karlstad den 19 / 5.

Det var en till alla delar fin utställning vad gäller vädret, lagom varmt och sol. Domare för dagen var Lars Hjelmetvedt, Norge. Han dömde mycket konekvent och hårt. Detta vidimeras av att av 55 hundar utdelades 13 CK. När så 9 st av de utställda hundarna var utställningschampions tidigare då blir det inte mycket över till de övriga, så följdriktigt nådde vi inga större framgångar därstädes.

Desto bättre  gick det i Avesta under helgen, (lördag den 16/6) som blev närmast succeartad. Dömde där gjorde Saija Juutilainen, Finland. En utomordentligt trevlig bekantskap. Dock drog det ihop sig till regn och när turen var kommen till Petiterna stod himmelen öppen, men bordet stod under tak och rörelseturerna fick man stå ut med.

Det börjad bra med hanar juniorklass där Kärråsens Charlie fick very good, helt OK då han ännu ej fått den riktiga hanhundsvolymen men har många fina Petit detaljar. Det fortsatte med Äcko som fick CK, Cert, 2a  bästa hanhundsklass och reserv cacib. Vann gjorde en importerad utställningschampion. I tikklassen hade jag med juniortiken Cettie som är utomordentligt lovande, och mycket riktigt fick hon CK och blev 3a i bästa tikklass.

Så var det då Ämmys tur och hon gick rakt igenom med CK, Cert, BIM och Cacib.Vann gjorde importhanen. Och så avslutades det hela med 1a och HP i Uppfödareklass till uppfödningen, vad mer kan man begära.

Vädret var som sagt inte fotovänligt men någta bilder blev det nedan.


 BIR & BIM Ämmy

 BIR, DK CH Chouan Sweet Inspiration  BIM Kärråsens Ämmy

 

Äcko efter väl förrättat värv

CK, CERT 2a Bästa hane Avesta.  Äcko, en njutning för ögat.

 

Så blev det dubbelutställningen i Ransäter med SKK som arrangör på Lördag och SBak Mellan på Söndag.

På Lördag blev Äcko 4 i Bhkl med CK och Cert och på söndag 3 i Bhkl också med CK och Cert. Det var det tredje certet och därmed är han Dubbelchampion. Att inte Ämmy nådde ända fram får man ta. Hennes tid kommer nog. 

Lördagsbilden på Äcko

Söndagsbilden med Championatsrosetten och en nöjd husse.