Svensk Jaktchampion Kärråsens Ämmy S 63936 / 2009

Efter:     Svensk & Norsk Jaktchampion, Svensk Utställningschampion Rotvältans Cero

Undan:  Svensk Utställnings & Jaktchampion Kärråsens Rippa

Som framgått av första sidan drabbades jag av stor sorg den 16/10-16 då Ämmy togs av varg.

Det var oändligt trist ur många synpunkter, och då tänker jag på henns okuvliga jaktlust, hennes avbrutna avelskarriär, och inte minst hennes utomordentligt sympatiska väsen.

Ämmy är en vältypad tik med suverän päls, Cert och några CK på utställning

På drevprov har hon 2:a pris räv 2012 och 3:a på rå 2013 och varför dessa usla resultat?.

Hon har under dessa provsäsonger ej varit drevsäker utan har haft problem med att hålla reda på löporna, annat än i kallföre, och jag min arme idiot har trott att hon haft en skruv lös.

Ända tills i början på december 2013, då jag övertygat mej om att det är flera av mina hundar som underpresterar. Så det blev noskvalsterbehandling.

Och vilken effekt det blev på Ämmy. Två dagar efter behandlingen så släppte hon begåvat efter 2,5 timmars drev. I nästa släpp så tog jag henne på löpan efter 1,5 timme. och kanske det bästa drevet var dagen för nyårsafton då hon släppte efter 1 tim och 40 min och var åter på upptaget på mindre än 30 minuter, suveränt.

Så förlåt mej älskade Ämmy att jag misstrott dej under tre hela säsonger.

Då hon nu under kort tid gått tre prov och där det småstrulat på alla proven men ändok gett första pris som resultat är jag givetvis utomordentligt nöjd. Hon sitter verkligen inne med kapacitet.

5:or i skall på alla proven utom det sista då hon fick 6.

En förmodligen något tidig parning med Multichampion Around No Problems gav bara tre valpar i november 2014, Kalle, Kenso och Kensie, en tik som jag har själv. De har kommit igång bra och har inga problem med att jaga en timme under 2015. Där har 2016 Kalle startat med 1+2 Rå,  Kenzie tagit 1:a Räv, 1:a Räv och Kenso 1:a hare + 1:a Rå D-cert.

Hon hade en kull på fem valpar våren 2016 e Rainstone Dustin som förhoppningsvis kommer att visa upp sig under 2017.

Så detta blir hela hennes valpproduktion på grund av den förbannade vargen, det värsta otyg som finns på jorden för oss jägare som odlar den nordiska jakttraditionen. En eller flera jägare och en hund.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kärrådens Ämmy

Som synes, en helt OK Petittik